Malzemeler:

6 kişilik
🕐 Hazırlık: 15 dk.      🕐 Pişirme: 20 dk.
Tavuk İçin:
Tavuk But (Kemiksiz Izgaralık)400Gram
Kuru Soğan (Küçük Boy)1Adet
Sarımsak1Diş
Biberiye (Kuru)1Tutam
Karabiber1Çay Kaşığı
Tuz1Çay Kaşığı
Kaşar Peyniri (Rende)1Çay Bardağı
Garnitür İçin:
Bezelye1.5Su Bardağı
Havuç (Orta Boy)2Adet
Patates (Orta Boy)2Adet
Tuz1Çay Kaşığı
Sos İçin:
Tereyağı2Yemek Kaşığı
Sıvı Yağ1Yemek Kaşığı
Un (Tepeleme)1Yemek Kaşığı
Süt200Ml.
Tuz1Çay Kaşığı
Karabiber (Tercihen Ak Biber)1Adet
Muskat Cevizi Rendesi ((Isteğe Bağlı))1Çay Kaşığı

Yapılışı:

  1. Kemikleri ve derileri alınmış tavuk but etlerini sudan geçirip kağıt havlu ile kurulayın. Eşit boylarda iri kuşbaşı doğrayın.
  2. Soğan ve sarımsağı soyup ince ince yemeklik doğrayın. 1 yemek kaşığı sıvı yağ ve 1 yemek kaşığı tereyağını tencereye alıp kızdırın. Soğan ve sarımsakları pembeleşinceye kadar soteleyip tavukları ilave edin.
  3. Tavuklar renk alıp suyunu çekinceye kadar sürekli karıştırarak kavurun. Bu sırada tuz, karabiber ve kuru biberiyeyi (veya kekik) ekleyin. Pişen tavukları harmanlayın ve kenara alın.
  4. Garnitür için patates ve havuçları soyup sudan geçirin ve 1cm'lik küpler halinde doğrayın. Ayrı bir tencerede kürdan batacak ama dağılmayacak kadar yumuşayıncaya dek haşlayın, soğuk sudan geçirip süzün.
  5. Konserve bezelyeleri süzüp, haşlanmış havuç ve patateslere ilave ederek karıştırın. Bu garnitür karışımını pişen tavuklara ekleyerek harmanlayın.
  6. Beşamel sos için tereyağ ve sıvıyağı ısıtıp unu ekleyin ve un kokusu gidene kadar hafifçe kavurun. Rengi koyulaşmamalıdır.
  7. 1 bardak sıcak sütü azar azar kavrulan una ilave edin ve karıştırarak pürüzsüz bir sos elde edin. Bu sosu, tuz, karabiber ve 1/2 çay kaşığı muskat cevizi rendesi ile lezzetlendirin.
  8. Cam bir fırın kabını hafifçe yağlayın veya pişirme kağıdı yerleştirin. Garnitürlü tavukları tepsiye dizin. Üzerine beşamel sosu gezdirip düzeltin. Son olarak rendelenmiş kaşar peynirini her yerine eşit miktarda gelecek şekilde serpin.
  9. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırına verip üzeri altın bir renk alıncaya kadar, alt üst ayarda yaklaşık 15-20 dakika pişirin.
  10. Fırından aldığınız yemeğinizi fazla bekletmeden sıcak sıcak servis edin. Pişirme ve servis arasında zaman varsa, kaşar rendesini serpmeden fırınlayın. Sunum yapacağınız zaman kaşar gezdirip üst rafta, ızgara ayarında kaşarlar eriyene kadar fırınlayarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!
  11. Not: Bu yemeği, üzerine ince ince kıyılmış maydanoz veya taze soğan serperek servis edebilirsiniz.


Post a Comment

Daha yeni Daha eski