Malzemeler:
2 kişilik
🕐 Hazırlık: 5 dk. 🕐 Pişirme: 20 dk.
Makarna | 1/2 | Paket | |
Domates (Püre (Veya Rende)) | 2 | Su Bardağı | |
Tereyağı | 2 | Yemek Kaşığı | |
Su | 2 | Su Bardağı | |
Sarımsak | 2 | Diş | |
Karabiber | 1 | Çay Kaşığı | |
Tuz | 2 | Çay Kaşığı | |
Toz Şeker | 1 | Çay Kaşığı |
Yapılışı:
- Orta boy bir tencerede yağı eritip kabaca ezdiğiniz sarımsaklar ile rendelediğiniz domatesleri (ya da 2 kutu domates püresini) bir iki dakika kavurun. Kış günlerinde 2 kaşık domates salçası da kullanabilirsiniz.
- Makarnayı ilave edip bir iki tur çevirin. Tuz ve karabiberi ekleyin.
- Üç bardak sıcak suyu ilave edin. Kaynayınca kapağını kapatıp en kısık ateşe alın.
- Suyunu çekince ateşten alıp kağıt havlu ile örtün ve kapağını kapatın. Üzerine 1 tatlı kaşığı tereyağ çentin ve sıcak sıcak servis edin. Afiyet olsun !
- Not: Elinizde bulunan her hangi bir malzemeyi (damak tadınıza göre başka baharatlar, taze otlar, peynirler, zeytin, soslar, vs. ) serviste üzerine ekleyebilirsiniz.
Yorum Gönder