Köri Soslu Tavuk Tarifi İçin Malzemeler
- 8adettavuk kalça
- 1adetrendelenmiş soğan
- 4dişsarımsak(ezilmiş)
- 3yemek kaşığıyoğurt
- 1/2adetlimonun suyu
- 2çay kaşığıtuz
- 1çay kaşığıkarabiber
- 1tatlı kaşığıköri
Pişirmek İçin:
- 4yemek kaşığısıvı yağ
- 1su bardağıkrema
- 1tutamköri
- 1avuçkişniş(ya da maydanoz)
Köri Soslu Tavuk Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tavuk kalçalarını ufak lokmalık parçalar halinde kesin. Bir kasenin içinde tavukları, soğan rendesi, sarımsak, yoğurt, limon suyu, tuz, karabiber ve köri ile karıştırın. Kaseyi streçleyin ve buzdolabında 3 saat dinlendirin.
- Geniş bir tavayı ısıtın ve tavukları önlü arkalı az yağda 3-4 dakika kızartın. Kızaran tavukların üstüne krema ve köriyi de ekleyip ateşin altını en kısık konuma getirin.
- Sos koyulaşınca ocaktan alın ve yemeğin üstüne ince kıyılmış kişniş ya da maydanoz serperek servis edin. Afiyet olsun.
Yorum Gönder