Köfte Mantolu Patlıcan Tarifi İçin Malzemeler

  • 500gramkıyma
  • 1çay kaşığıtuz
  • 1adetrendelenmiş soğan
  • 1çay kaşığıkırmızı toz biber
  • 2yemek kaşığıgaleta unu
  • 2yemek kaşığısu
  • 5 adet patlıcan (közlenmiş, soyulmuş)

Köfte Mantolu Patlıcan Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Patlıcanları közleyin ve kabuklarını soyun.
  2. Derin bir yoğurma kabında kıyma, tuz, rendelenmiş soğan, kırmızı toz biber, galeta unu ve su ekleyip tüm malzemeler karışana kadar güzelce yoğurun.
  3. Hazırladığınız kıyma harcından bir avuç koparıp tezgaha serdiğiniz streç filmin üzerine yerleştirin ve üzerine tekrardan streç veya buzdolabı poşeti koyup döverek kıymayı ince bir tabaka haline getirin. Dövdükten sonra üzerindeki buzdolabı poşetini çıkarın.
  4. Közlediğiniz ve soyduğunuz patlıcanı kıymanın üzerine ekleyip streç film yardımıyla kıymayı patlıcanın etrafına sarın.
  5. Pişirme kağıdı serili fırın tepsisine patlıcanları yerleştirin ve 200 derece ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin. Sevdiklerinizle afiyetle tüketin.


Post a Comment

Daha yeni Daha eski