Malzemeler:

6 kişilik
🕐 Hazırlık: 10 dk.      🕐 Pişirme: 40 dk.
Et İçin:
Kuşbaşı Kuzu Eti (İri Kuş Başı)1/2Kilogram
Tuz1Tatlı Kaşığı
Tereyağı1Yemek Kaşığı
Kuru Soğan (Orta Boy)1Adet
Biber Salçası1Yemek Kaşığı
Kekik (Kuru)1Çay Kaşığı
Karabiber1Çay Kaşığı
İnce Tuz1Çay Kaşığı
Pilav İçin:
Firik Bulguru2Su Bardağı
Pilavlık Bulgur1Su Bardağı
Zeytinyağı1Çay Bardağı
Kuru Soğan1Adet
Et Suyu4Su Bardağı
Biber Salçası1Tatlı Kaşığı
Domates Salçası1Tatlı Kaşığı

Yapılışı:

  1. Düdüklüyü orta ateşe alıp tereyağını eritin ve yakmadan kızdırın. İri kuzu kuşbaşıyı tencereye ilave edin, suyunu çekip renk alıncaya kadar soteleyin.
  2. Soğanı soyup yemeklik küp küp doğrayın ve etlere ilave ederek soğanlar pembeleşinceye kadar kavurmaya devam edin. Domates ve biber salçası ile tuz, karabiber ve kuru kekik ekleyip 1-2 tur beraber çevirin.
  3. Düdüklüye etlerin üzerini kapatacak kadar sıcak su ilave edin ve 20 dakika kadar pişirin. Düdüklünün kapağını akan suyun altında soğutup açın ve hala sulu ise harlı ateşte etlerin suyunu çektirin.
  4. Frik buğdayı ve bulguru harmanlayıp tel süzgeçte akan bol suyun altında iyice yıkayın.
  5. Yayvan bir pilav tenceresini ateşe alıp zeytinyağını ısıtın. 1 orta boy soğanı ince küp küp yemeklik doğrayın ve ısınan yağda hafifçe renk alana kadar çevirin.
  6. Pilav tenceresine bulgurları ekleyip 5-6 dakika daha birlikte kavurun. Tuz ve karabiber ilave edin. 1'e 1,5 ölçüde sıcak et suyunu ekleyerek altını kısın. Pilav suyunu çekince üzerini kağıt havlu ile örterek 15-20 dakika demlendirin.
  7. Demlenen pilavı genişçe bir servis tabağına alıp üzerine etleri dizin, İnce kıyılmış maydanoz yaprakları ile süsleyerek sıcak veya ılık servis edin. Afiyet olsun!
  8. Not: Önceden et suyunuz yoksa etleri 4-5 bardak suyla haşlayıp süzerek et suyunu pilav için ayırabilirsiniz.


Post a Comment

Daha yeni Daha eski