Malzemeler:
6 kişilik
🕐 Hazırlık: 10 dk. 🕐 Pişirme: 40 dk.
Et İçin: | ||||
---|---|---|---|---|
Kuşbaşı Kuzu Eti (İri Kuş Başı) | 1/2 | Kilogram | ||
Tuz | 1 | Tatlı Kaşığı | ||
Tereyağı | 1 | Yemek Kaşığı | ||
Kuru Soğan (Orta Boy) | 1 | Adet | ||
Biber Salçası | 1 | Yemek Kaşığı | ||
Kekik (Kuru) | 1 | Çay Kaşığı | ||
Karabiber | 1 | Çay Kaşığı | ||
İnce Tuz | 1 | Çay Kaşığı |
Pilav İçin: | ||||
---|---|---|---|---|
Firik Bulguru | 2 | Su Bardağı | ||
Pilavlık Bulgur | 1 | Su Bardağı | ||
Zeytinyağı | 1 | Çay Bardağı | ||
Kuru Soğan | 1 | Adet | ||
Et Suyu | 4 | Su Bardağı | ||
Biber Salçası | 1 | Tatlı Kaşığı | ||
Domates Salçası | 1 | Tatlı Kaşığı |
Yapılışı:
- Düdüklüyü orta ateşe alıp tereyağını eritin ve yakmadan kızdırın. İri kuzu kuşbaşıyı tencereye ilave edin, suyunu çekip renk alıncaya kadar soteleyin.
- Soğanı soyup yemeklik küp küp doğrayın ve etlere ilave ederek soğanlar pembeleşinceye kadar kavurmaya devam edin. Domates ve biber salçası ile tuz, karabiber ve kuru kekik ekleyip 1-2 tur beraber çevirin.
- Düdüklüye etlerin üzerini kapatacak kadar sıcak su ilave edin ve 20 dakika kadar pişirin. Düdüklünün kapağını akan suyun altında soğutup açın ve hala sulu ise harlı ateşte etlerin suyunu çektirin.
- Frik buğdayı ve bulguru harmanlayıp tel süzgeçte akan bol suyun altında iyice yıkayın.
- Yayvan bir pilav tenceresini ateşe alıp zeytinyağını ısıtın. 1 orta boy soğanı ince küp küp yemeklik doğrayın ve ısınan yağda hafifçe renk alana kadar çevirin.
- Pilav tenceresine bulgurları ekleyip 5-6 dakika daha birlikte kavurun. Tuz ve karabiber ilave edin. 1'e 1,5 ölçüde sıcak et suyunu ekleyerek altını kısın. Pilav suyunu çekince üzerini kağıt havlu ile örterek 15-20 dakika demlendirin.
- Demlenen pilavı genişçe bir servis tabağına alıp üzerine etleri dizin, İnce kıyılmış maydanoz yaprakları ile süsleyerek sıcak veya ılık servis edin. Afiyet olsun!
- Not: Önceden et suyunuz yoksa etleri 4-5 bardak suyla haşlayıp süzerek et suyunu pilav için ayırabilirsiniz.
Yorum Gönder