Malzemeler:

4 kişilik
🕐 Hazırlık: 50 dk.      🕐 Pişirme: 25 dk.
Un8.5Su Bardağı
Yaş Maya (42 Gram)1Paket
Yoğurt2Su Bardağı
Toz Şeker1Tatlı Kaşığı
Su2Su Bardağı
Tuz1Tatlı Kaşığı
Tereyağı4Yemek Kaşığı

Yapılışı:

  1. İki su bardağı suyu ılıştırın. Derince bir kapta şeker, tuz , yoğurt ve maya ile sudan bir bulamaç yapıp 15 dakika bekletin.
  2. Kabarcıklar çıkmaya başladığında unu mayalı suya yavaş ilave edip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edinceye kadar karıştırın. Üzerini streç film ile kapatıp bir mutfak bezine sarın.
  3. İyice mayalanan (yaklaşık 1 saat oda sıcaklığında) hamuru yoğurma tahtasına alıp bir kaç tur yoğurun ve fazla gazını alın.
  4. Avuç içi kadar hamuru alıp elinizle 2 cm eninde, çay tabağı büyüklüğünde yassı ve yuvarlak şekil verin. Diğer hamurları da aynı şekilde biçimlendirin.
  5. Yağsız bir tavada bazlama bezelerinizi alt üst beşer dakika pembeleşinceye kadar pişirin. Pişen bazlamaları kağıt havlu ya da bir peçete üzerine çıkarıp üzerini temiz bir bezle örtüp dinlendirin. Hamur olmamaları için üst üste koymayın. Afiyet olsun !
  6. Not: Sac tavanız varsa bazlamalarınızı sac üzerinde de pişirebilirsiniz.


Post a Comment

Daha yeni Daha eski