Malzemeler:
4 kişilik
🕐 Hazırlık: 30 dk. 🕐 Pişirme: 30 dk.
Kuzu Kıyma (Satır Kıyması) | 500 | Gram | |
Kuyruk yağı | 250 | Gram | |
Kırmızı Pul Biber | 1/2 | Su Bardağı | |
Tuz | 1 | Çay Kaşığı |
Yapılışı:
- Mangal ve kömür ateşiniz yoksa fırını 200 derecede ısıtın.
- Kırmızı pul biberi bir saat önceden ılık suyla ıslatın..
- Geleneksel Adana kebabı satır kıyma ile yapılıyor. Mümkünse satır ile etleri ve iç yağını iyice kıyın ve dolapta dinlendirin. Veya iri ve tek çekim yapılmış kıyma kullanın.
- Islatılmış kırmızı pul biberin suyunu ve tuzu kıymanıza ekleyip karıştırın ve bir saat kadar daha dinlendirin.
- Fırınınızın ızgara telini yağlayın. Yoğurup özleştirdiğiniz köfte harcından irice parçalar koparıp kebap şişlerine yapıştırın ve parmaklarınızla sıkarak şekil verin.
- Izgara telinin altına fırın tepsisi yerleştirin ve pide veya ekmeklerinizi bu tepsiye dizin. Damlayacak yağlarla kızaran pideleriniz kebabın altlığı olacak. Aynı anda bu tepside domates ve biber de közleyebilirsiniz.
- Adana kebap şişlerini ızgaraya yerleştirin, alt üst ederek altın rengi alana kadar kızartın.
- Pişen kebap şişlerini pide üzerinde maydonoz, köz domates ve biberlerle birlikte bekletmeden servis edin. Afiyet olsun!
- Not: Karbonhidrat dengesi için bu nefis kebabı bol domatesli güzel bir bulgur pilavıyla veya soğan piyazı ile bir lavaşa sarıp dürüm olarak da tüketebilirsiniz.
Yorum Gönder