Malzemeler:

6 kişilik
🕐 Hazırlık: 30 dk.      🕐 Pişirme: 30 dk.
Köfte İçin:
Dana Kıyma (İki Kez Çekilmiş Orta Yağlı)500Gram
Kuru Soğan (Orta Boy)1Adet
Sarımsak1Diş
Galeta Unu (Veya Bayat Ekmek İçi)1/2Su Bardağı
Yumurta1Adet
Kimyon1Çay Kaşığı
Tane Karabiber (Taze Çekilmiş)1Çay Kaşığı
Tuz1Silme Tatlı Kaşığı
Yumurta Beyazı1Adet
Yağlı Kağıt2Adet
Toz Kırmızı Biber1Çay Kaşığı
Orta Dolgu İçin:
Yumurta (Haşlanmış)3Adet
Havuç (Orta Boy)2Adet
Bezelye (Haşlanmış)1Su Bardağı
Sos İçin:
Zeytinyağı2Yemek Kaşığı
Domates Salçası2Yemek Kaşığı
Biber Salçası1Yemek Kaşığı
Et Suyu1Çay Bardağı
Su1Çay Bardağı

Yapılışı:

  1. Derince bir yoğurma kabına kıymayı alıp üzerine rendelenmiş soğanı, ezilmiş sarımsağı, galeta ununu ya da ufalanmış bayat ekmek içini ve yumurta ile baharatları ilave edin. Tüm malzeme iyice özleşinceye kadar yoğurun.
  2. Havuçları temizleyip baş ve alt kısımlarından 2-3 cm kesin. Havuçları ve bezelyeleri üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyip 10-15 dakika haşlayın. Yumurtaları da ayrı bir kapta kayısı kıvamında haşlayın.
  3. Yağlı kağıt üzerine aldığınız köfte harcına rulo şekli verin. Köfte rulosunun ortasına boydan boya sebzeler için yarık şeklinde bir yuva açın. Yumurtaları ve haşlanmış sebzeleri yerleştirip yeniden kapatın ve kapanma yerini alta getirip düzelterek yeniden rulo yapın. Yağlı kağıdın boş kısmını kapatıp yuvarlayarak düzgün bir paket yapın.
  4. Sardığınız rulonun üzerine ikinci yağlı kağıdı da aynı şekilde sarın ve kapatın. Fırın tepsisine alıp önceden 200 dereceye ayarladığınız fırında 40-45 dakika fırınlayın.
  5. Bu arada bir soslukta zeytinyağını kızdırıp salçaları kokusu çıkıncaya kadar kavurun, Su veya et suyunu ilave edip 5-6 dakika kısık ateşte pişirin ve ateşten alın.
  6. Fırın tepsisini çıkarıp köfte paketini bir makasla kesin ve dağılmamasına dikkat ederek başka bir cam fırın kabına alın. Sosun yarısını üzerine sürüp yeniden 10 dakika daha fırınlayın.
  7. Dalyan köfteyi çıkarıp 5-6 dakika kadar dinlendirin. Keskin bir bıçak kullanarak sunumdan hemen önce 2cm kalınlığında dilimleyin. Kalan sosu üzerlerine gezdirip patates püresi eşliğinde sıcak servis edin. Afiyet olsun!


Post a Comment

Daha yeni Daha eski